REPRESENTATION:
The Netherlands (exclusive)


Op 25 augustus 2018 is het precies 100 jaar geleden dat componist/dirigent/verteller Leonard Bernstein (1918-1990) geboren werd. Reden om wereldwijd groots uit te pakken met zijn muziek en nalatenschap.

In Nederland heeft Joan Reinders een Bernstein-programma samengesteld en bewerkt voor zijn Millennium Jazz Orchestra. Dat mondt uit in een unieke kruisbestuiving tussen klassiek en jazz, waarbij de Amerikaanse sopranen Laura Bohn en Claron McFadden de vocale partijen voor hun rekening nemen.

Nu eens zullen de stukken klinken als een feest der herkenning, dan weer klinkt zijn muziek als gloednieuw repertoire. De meesterlijke arrangementen van Bernstein’s bekende en minder bekende werken vormen een wereldwijde primeur: nooit eerder werden jazzbewerkingen goedgekeurd door de Bernstein Estate.

Het contrastrijke programma bevat veel bekende melodieën, veel swing, bluesy, vette bigband klanken, opwindende ritmiek, prachtige ballades en een vleugje Latin en Broadway. De zangsolisten staan garant voor vocaal en theatraal spektakel en er wordt spannend geïmproviseerd door de instrumentale solisten uit het orkest.

PROGRAMMA:

Instrumentaal:
1. Proloog uit West Side Story (instrumentatie voor jazzorkest)
2. Three dance episodes uit On the Town (instrumentatie voor jazzorkest)
3. Prelude, Fugue and Riffs for solo clarinet and jazz orchestra (origineel)
4. Cool (instrumentatie voor jazzorkest)
5. Mambo (instrumentatie voor jazzorkest)

Theaterstukken gearrangeerd voor jazzorkest en vocale solist:
1. Big Stuff (Fancy Free)
2. I feel pretty (West Side Story)
3. Somewhere (West Side Story)
4. Ain’t got no tears left (On the Town)
5. It’s gotta be bad to be good
6. Spring will come again (The skin of our teeth)
7. America (West Side Story)
8. Something’s coming (West Side Story)

EDUCATIE:
Gekoppeld aan de tournee hebben wij educatieve projecten ontwikkeld voor middelbare scholen (lesbrief, workshops en schoolconcerten) en organiseren wij drie landelijke Play Inns voor amateurmusici. Bekijk de lesbrief en lees meer op de speciale educatiepagina (het wachtwoord kunt u bij ons aanvragen).

De Bernstein Celebration Tour wordt financieel ondersteund door het VSBfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Stichting Bevordering Volkskracht.

.